O strani

Gorsko kolesarjenje je lahko odlična sprostitev po napornem delavniku. Včasih je dober razlog za druženje, spet drugič idealen način za pobeg v samoto. Če ga vzamemo bolj zares, zna biti dober kondicijski trening. Kakor koli si ga vzamemo, vedno gre za obliko zabave. Vse dokler, po toliko letih, ne postane življenjski slog. Kar nekaj vzporednic je moč potegniti z izdelavo spletne strani. Sprva je predstavljala zgolj izziv, sledil je trening za možgane, dokler cela stvar ni postala zabavna.

Opisi mestoma morda niso najbolj natančni, verjamemo pa, da so dovolj informativni, da kdo najde idejo za gorsko kolesarski izlet. Tudi sami v večini primerov poiščemo ovinek več ali pa si izberemo drugačno različico spusta od predlagane. Enostavno si jo prilagodimo znanju, telesni pripravljenosti in času, ki ga imamo na razpolago.

S klikom na povezavo gps-tour.info, si lahko naložite sledi izletov. V naboru poti navedeni osnovni podatki, se do potankosti verjetno ne bodo ujemali s tistimi, ki vam jih bo ob ogledu prikazal Google Earth ali drug podoben program. V izogib zavajanju, nekaj dodatnih informacij:

  • Podatki o prevoženih razdaljah so prepisani s števcev na kolesih.
  • Navedeni časi vožnje so vedno neto časi, kakor jih je beležil števec na kolesu.
  • Manj zanesljivi in zato zgolj informativni, so podatki o premaganih višinskih razlikah. Za GPS sledenje je bil v večini primerov uporabljen potovalni sledilnik I-gotU GT-600. Do razlik, ki so včasih tudi ranga sto in več metrov, prihaja zaradi različnih vzrokov. Kateri so in kako smo odpravljali posledice, bo v kratkem opisano v sestavku GPX-eval info.
  • Število zvezdic za kondicijsko in tehnično zahtevnost, še posebej pa tistih za zanimivost je lahko precej subjektivno.

Vsak kolesar se je gotovo že srečal z izčrpanostjo, zato v poglavju o prehrani najdete dokument, ki pojasni ozadje fiziološko - kemijskih dogajanj v telesu, ki do izčrpanosti privedejo oziroma, kako se slednji s pravilno prehrano izognemo.

Če so bili opisi popravil na začetku skromni in bolj naša želja kot realnost, smo s časom tudi na tem področju napredovali. Z leti se je nabralo kar nekaj izkušenj, v delavnici pa toliko orodja, da smo se končno lotili izdelave po meri narejenega kolesa.

In ne nazadnje! Od naših prvih zapisov je preteklo že veliko časa, posledično so se lahko na marsikateremu delu opisanih poti okoliščine drastično spremenile. Novice so v prvi vrsti namenjene tovrstnim objavam, zato so vaši komentarji več kot zaželjeni.

Svoje mnenje o strani, kritike, predloge za izboljšave, predvsem pa pohvale lahko sporočite na info@mtb-itd.si

Avtorji